lauantai 14. heinäkuuta 2012

Amigurumi vinkki, osa 5: "Täytteet"

Amigurumin täyttämisessä voi käyttää monenlaisia täytteitä aina herneistä sukkiin ja kaupoissa myytäviin vanutäytteisiin. Painoa amigurumiin saa esimerkiksi laittamalla kiven täytteen joukkoon tai käyttämällä täytteenä esimerkiksi riisiä.
Mutta käyttää täytteenä mitä hyvänsä, kannattaa muistaa että amigurumin pitää olla tarpeeksi tiiviisti virkattu, jotta täyte pysyy hahmon sisällä eikä sen lisäksi paistaisi kovin paljon silmukoiden välistä.

Listaan tähän erilaisia täytteistä, joita itse olen käyttänyt ja joita minulle tulee mieleen käytettäväksi amigurumeissa. Laittakaa ihmeessä kommenttia, mikäli teille tulee mieleen vielä lisää erilaisia täytevaihtoehtoja, niin lisään ne listaan :)
 • pumpuli
 • askarteluvanu
 • pallokuituvanu
 • vaahtomuovirouhe
 • sukka tai miksei jokin muukin vaatekappale tai esim. lakana. Täytekangas kannattaa leikata melko pieniin paloihin ennen täyttämistä, jotta amigurumin muokkaaminen onnistuu paremmin täyttämisen jälkeen.
 • jämälangat voi hyvin hukuttaa amigurumin sisään
 • herneet, riisi ja miksei muutkin viljatuotteet, jotka ovat tarpeeksi isokokoisia, jotta täyte pysyy amigurumin sisällä. Sude kommentissaan vinkkasi, että riisit kannattaa laittaa vanhoista sukkahousuista tehtyyn pussukkaan ennen amigurumin täyttämistä, niin eivät pääse karkaamaan silmukoiden läpi :)

Itse käytän paljon pallokuitua amigurumieni täytteenä. Syy tähän on se, että pallokuidulla täytettyä amigurumia on helppo muotoilla täyttämisen jälkeen, koska täyte ei "paakkuunnu", kuten olen huomannut esimerkiksi askarteluvanun ja pumpulin tekevän.

Kävin jokin päivä sitten ostamassa lisää pallokuitua, kun edellinen pussi oli jo lähes loppu. Pussissa on pallokuitua hieman vajaa 400 grammaa ja kooltaan pussi on 42 cm pitkä ja reilu 60 cm ympärysmitaltaan. Tällä täytemäärällä saa taas useamman amigurumin täytettyä :)

2 kommenttia:

 1. Riisit kannattaa laittaa esim. vanhoista sukkahousuista tehtyyn pikku pussukkaan. Silloin ne eivät ala tursuilemaan silmukoitten välistä ulos ;)

  VastaaPoista
 2. Kiitos lisävinkistä. Lisäänpä sen mukaan tähän postaukseen :)

  VastaaPoista