sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Synttäreiden suolaiset tarjottavat

Esikoinen täytti parisen viikkoa sitten 13 ja sitä sitten juhlistettiin kahtena eri viikonloppuna. Perinteiseen tapaan tein makeiden leivonnaisten lisäksi lasten (ja vanhempien) suosikkeja, kinkkupiirakkaa sekä broileripastasalaattia.
Kinkkupiirakka 
Pohja:
1 dl perunahiutalejauhetta (Mielihyvä)
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl sulaa margariinia
1 dl vettä

Täyte:
150 g palvikinkkua
1 paprika
purjosipulia
2 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
1 dl juustoraastetta

Sekoita kaikki pohjan ainekset keskenään. Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Paloittele täytteen purjosipuli ja kuullota hetken pannulla ja lisää pieneksi paloiteltu paprika joukkoon. Kääntele hetken aikaa, jotta paprika pehmenee. Mausta haluamillasi mausteilla, itse käytin paprikajauhetta, chilijauhetta, mustapippuria sekä hieman suolaa.
Kaada paprika-purjoseos pohjan päälle ja levitä sen päälle pieneksi paloiteltu palvikinkku sekä juustoraaste. Sekoita kerma ja kananmunat keskenään ja kaada piirakan täytteiden päälle.
Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Broileri-pastasalaatti
600 g hunajamarinoitua broilerisuikaletta
2/3 pss tricolori simpukkapastaa
1 kiinteä kurkku
1 rasia luumutomaatteja
2 paprikaa
viinirypäleitä
~1/2 purkkia Kavlin kevytmajoneesia
~1/2 dl hunaja-sinappisalaattikastiketta

Paista broilerisuikaleet ja anna jäähtyä. Keitä pasta kypsäksi ja huuhtele sitten huolellisesti kylmällä vedellä, jotta pasta ei jatka kypsymistä.
Paloittele vihannekset ja viinirypäleet ja sekoita yhteen broilerinsuikaleiden ja pastan kanssa.
Sekoita majoneesi ja salaattikastike keskenään erillisessä astiassa ja lisää seos sen jälkeen salaatin joukkoon. Sekoita hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti