perjantai 1. helmikuuta 2013

Toooosi suklaista kakkuva

Tänään oli juhlapäivä töissä... Olen ollut tasan 6 vuotta töissä nykyisessä työpaikassani ja koska tämä suuri päivä sattui olemaan vielä perjantai, niin pitihän sitä leipasta kakku työkavereille perjantaita piristämään. Jos ei hyvällä maullaan niin ainakin hieman pidemmällä kahvipaussilla ;)
Kyseessä on jonkin asteinen Sacher-kakku. Ohje on peräisin kirjasta nimeltä "Herkkujen pikkujättiläinen". Muutin ohjetta sen verran, että käytin 50/50 suhteessa tummaa- ja maitosuklaata. Lisäksi aprikoosimarmeladin sijaan keitin kakun väliin vadelmahillon pakastevadelmista. Täytteen kermamäärääkin lisäsin, mutten riittävästi sillä aika paksua kuorrute oli ja rumasti levittyi kakun päälle. No, sen sai peitettyä aaltoilevilla kuvioilla ja hasselpähkinärouheella ;)

150 g margariinia
170 g tummaa suklaata
1,5 dl sokeria
5 keltuaista
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniliinisokeria
5 valkuaista

täyte:
aprikoosimarmeladia
100 g margariinia
1 dl tomusokeria
1 keltuainen
50 g tummaa suklaata

kuorrutus:
noin 0,5 dl kermaa
170 g tummaa suklaata

Sulata rasva ja suklaa esimerkiksi vesihauteessa ja anna jäähtyä. Vatkaa ensin valkuaiset vaahdoksi ja sen jälkeen keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi (nämä siis vatkataan eri astioissa). Lisää keltuais-sokerivaahtoon ensin yhdistetyt kuivat ainekset ja tämän jälkeen suklaa-rasvasula. Sekoita lopuksi varovasti joukkoon valkuaisvaahto. Kaada taikina 24 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan. Paista 175 asteessa vajaa tunti (minulla kakku oli kypsää jo 40 minuutin jälkeen). Anna kakkupohjan jäähtyä.

Valmista täyte. Sulata täytteen suklaa. Vatkaa margariini ja tomusokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon ensin keltuainen ja sitten suklaasula. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Levitä kakkupohjille ensin aprikoosimarmeladia ja sitten suklaatäytettä. Levitä ohut kerros aprikoosimarmeladia myös kakun pinnalle.

Valmista kuorrutus. Sulata suklaa kerman kanssa esimerkiksi vesihauteessa. Varo ettei seokseen pääse vettä, ettei seos "juoksetu". Lisää kermaa tarvittaessa. Levitä suklaakuorrute kakulle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti