tiistai 19. marraskuuta 2013

Marraskalenteri, päivä 19: Kangaskäpy

Tänään siirryin kankaiden pariin. Hieman jännitti, että mahdanko saada täksi päiväksi mitään aikaiseksi, sen verran takkuselta kävyn valmistus ja kuvaaminen tuntui, vaikka oikeastaan tämäkin on yksinkertainen valmistaa. Aina ei kaikki kuitenkaan suju mutkitta, mutta sain kuin sainkin tämän valmiiksi ;)
Kyseessä on siis kankaalla päällystetty käpy.
Tähän tarvitaa styroxmuna (jotkut päällystävät myös styroxpalloja tällä tekniikalla), kahta erilaista kangasta sekä somisteneuloja.
Mittaa styroxmunan levein kohta. Leikkaa kankaista neliöitä, joiden sivu on 1/4 mittaamastasi kohdasta. Eli jos styrox munan levein kohta on 10cm (niinkuin tekemässäni kävyssä), niin kangasneliöiden sivun mitta on 2,5cm. Kiinnitä yksi kangaspala styroxmunan alaosaan neuloilla.
Taittele neljä kangasneliötä kolmioksi (ensin keskeltä kolmioksi ja tämä vielä puoliksi) ja kiinnitä neuloilla styroxmunaan kuvan mukaisella tavalla.
Seuraavaksi tee samoin toisella kankaalla.
Jatka kangaskolmioiden kiinnittämistä vuorotellen eri kankailla kuvien mukaisesti.
Kiinnitä ripustusnaru käpyyn hyvin esimerkiksi pitkällä neulalla.
Tässä vaiheessa lisäsin vielä pari kerrosta pienempiä kangaskolmioita käpyyn, kunnes päällä oleva paljas kohta, josta styrox näkyi läpi, oli mielestäni riittävän pieni. Lopuksi kiinnitin rusetin käpyyn liimalla.
Näitä on mukava ja nopea askarrella eri kokoisina ja erilaisilla kangasyhdistelmillä. Kannattaa kuitenkin muistaa, että kangas lisää styroxmunan painoa, joten kovin isoja käpyjä ei esimerkiksi joulukuusen oksat jaksa kannatella.

3 kommenttia:

 1. Hieno tuli! Kiva tekniikkaa, joskin menee aika paljon noita neuloja "hukkaan"...Voiskohan tuota liimailla...?

  VastaaPoista
 2. Ihana käpy, vähän samaa mietin noista neuloista. Tieten, jos olisi niitä ihan pieniä, mitä tulee miesten kauluspaitojen mukana :)

  VastaaPoista
 3. Totta, neuloja menee paljon jo yhteen käpyyn :(
  Liimaa minäkin mietin, että pitäisi kokeilla. Nyt en vain millään (taaskaan) malttanut odottaa, että liima kuivuisi :)
  Mutta liimaa olisi tarkoitus kyllä joskus kokeilla näissä...

  VastaaPoista