lauantai 23. marraskuuta 2013

Marraskalenteri, päivä 23: Talipalloteline

Kaupan talipallotelineet on tylsiä, mustia pötkylöitä tai muuten vaan hölmön näköisiä. Ja sitten kun löytyy jokin siistimpi, on hintakin sen mukainen :-| No, ei sitten muuta kuin itse tekemään mieluisampi...
Tänään siis tarjoan marraskalenterissa tinttien ruokintatelineen ;)
Tähän tarvitaan tämän tyylinen talipallopidin sekä 11cm halkaisijaltaan oleva saviruukku. Lisäksi tarvitaan vaaleaa maalia, servetti, servettilakkaa, ulkolakkaa, nappi ja narua.

Työvaiheet:
1. Maalaa saviruukku ja anna kuivua.
2. Kiinnitä servetti ruukkuun servettilakalla. Itse laitoin molemmille puolille ruukkua pienet palat servettiä ja ruukun reunaan myös pieniä paloja. En siis päällystänyt ruukkua kokonaan servetillä, koska jo itse ruukun muoto hankaloittaa servetin laittoa siististi ja lisäksi reunan rappu tuo lisää haastetta. Anna lakan kuivua.
3. Lakkaa ruukku ulkokäyttöön tarkoitetulla lakalla kahteen kertaan. Anna kuivua lakkauskertojen välissä.
4. Tee ripustusnaruun lenkki solmulla, pujota naruun nappi ja vie naru läpi ruukun pohjassa olevasta reiästä sisäkautta. Lenkki jää siis ruukun "sisään", nappi estää narun tulemisen läpi ruukun pohjareiästä. Tee naruun uusi solmu, jotta saat sen ripustettua koukkuun.
5. Ripusta talipallopidin ruukun sisälle jätettyyn lenkkiin.
6. Laita pari talipalloa talipallopitimeen ja tadaa, tintit ovat tervetulleita murkinalle :)

Ruukun tarkoitus on toimia katoksena talipallopitimelle niin, ettei runsaat lumisateet peitä talipalloja alleen :) Mielestäni talipallopidin saisi kyllä olla hieman ylempänä, joten tuunausta tämä vielä vaatii. Pitänee pyytää Isäntää lyhentämään pitimen koukkua :)

Ai niin, ja hintaa tälle "telineelle" tuli noin 4 euroa, jos mukaan lasketaan vain se pieni määrä lakkoja ja maalia, mitä tähän tarvitaan, eikä koko purkkien hintaa.

2 kommenttia: