maanantai 10. marraskuuta 2014

Marraskalenteri, päivä 10: Kolmen suklaan kaurakeksit

Marraskalenterin 5. päivänä annoin vinkiksi pikkuleipäainekset purkissa. Kommenteissa minulta kysyttiin, että onko antaa ohjetta käyttämääni seokseen, no tässä se on :)
Syy miksi en tuolloin antanut ohjetta on se, että kun olin ainekset purkkiin laittanut, en ollut vielä koskaan kokeillut, millaisia keksejä aineksista tulisi. Ja kun hieman oli kyseenalaista, että miten ohje toimii, niin en halunnut ottaa riskiä, että julkaisen sutta ja sekundaa :)
Nyt pikkuleivät on leivottu (ohjetta jouduin kuin jouduinkin muokkaamaan) ja makuraati (=Isäntä, Esimurkku ja Teinari) antoi sen verran positiivista palautetta, että uskallan ohjeen julkistaa :)
Vinkki:
Kun pakkaat valmiit pikkuleivät sellofaanipussiin samalla idealla kuin Talvipäivän suklaaunelma-ainekset, saat siitä pienen lahjan vaikka tarhan tädeille :)

Kolmen suklaan kaurakeksit

Lasipurkin sisältö:
3dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1tl soodaa

Sekoita leivinjauhe ja sooda vehnäjauhoihin. Laita ainekset lasipurkin pohjalle.

Lisää jauhojen päälle 2dl kaurahiutaleita.

1dl fariinisokeria
1dl hienosokeria
Itse laitoin sokerit erikseen purkkiin, mutta huomasin, että fariinisokeri oli kovettunut ikävästi purkissa jo pienessä ajassa, joten seuraavalla kerralla sekoitan sokerit keskenään ennen purkkiin laittoa.

Lisää purkkiin vielä vajaa desi tummaa suklaata ja saman verran maitosuklaata sekä valkosuklaata.

Ohje:
Lasipurkin sisältö
50g voita
2 kananmunaa

Sulata voi ja lisää se yhdessä kananmunien kanssa lasipurkin sisältöön. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Pyöritä taikinasta tasakokoisia palloja. Laita ne pellille (jätä hieman leviämisvaraa) ja paina hieman littanaksi.
Paista 225 asteessa (kiertoilmalla 200 astetta) vajaa 10 minuuttia.

4 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta. Menee ehdottomasti kokeiluun.

    VastaaPoista
  2. Näyttää hyvältä ja ohjeen luettuani uskoisin keksien maistuvan ihanille! Pitääpä kokeilla.

    VastaaPoista
  3. Moro :) Jos ja kun fariinisokeri kovettuu purkissa, niin sen tilalle voin suositella laitettavaksi luomuruokosokeria. Ruokosokeri on myös vähän tummaa ja makukin muistuttaa fariinisokeria. Olen kokeillut muissa leivonnaisissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä. Pitääkin poiketa kaupan sokerihyllyllä :)

      Poista